Είναι αλήθεια οτι αν ψάξει κανείς για κατασκευές στο διαδίκτυο σχετικά με την επέτειο της 25ης Μαρτίου, δε θα βρει και μεγάλη ποικιλία. Επίσης χρονιά με τη χρονιά, θες να κάνεις και κάτι διαφορετικό. Από την άλλη πάντοτε ένα στεφάνι εις μνήμη….. εξακολουθεί να είναι  επίκαιρο.

Φέτος προσπάθησα να επεξεργαστώ κάποιες εικόνες από πίνακες ζωγραφικής που απεικονίζουν διάφορους ήρωες της Επανάστασης του 1821 για  να τις χρησιμοποιήσουμε στην τάξη σε διάφορες αυτοσχέδιες κατασκευές.

Έτσι, προέκυψαν οι παρακάτω μορφές:

Που προήλθαν από τους πίνακες ( παράδειγμα ):

Τις οποίες θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για την κατασκευή στεφανιού ( πρότυπο ):

Άλλη εφαρμογή που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι……Οι ήρωες που μιλάνε!!! Η ιδέα προέρχεται από ένα τεύχος των <Ερευνητών> της εφημερίδας <Καθημερινή> που μας παραπέμπει στην ιστοσελίδα της Βουλής ( στην οποία φέτος δεν κατάφερα να βρω τα σχετικά αφιερώματα ). Με βάση τα παρακάτω σχέδια:

τα παιδιά ζωγραφίζουν τους ήρωες κατα βούληση ή συγκρίνοντας με τους πίνακες. Κόβουν και κολλούν το όνομα του ήρωα στην κορυφή και αφού κόψουμε τα <κυκλάκια> μπορούν να περάσουν τον αντίχειρα και το δείκτη και να παραστήσουν τα χέρια του. Αξιοποιώντας όσα ιστορικά στοιχεία έχουμε μάθει μπορούμε να δημιουργήσουμε φανταστικούς διαλόγους ανάμεσα στους ήρωές μας. Το αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσι ( πρότυπο ):

Το πρωτότυπο αρχείο μπορείτε να το κατεβάσετε από heroes

Η συνάδελφός μου Στέλλα έφτιαξε επίσης με τα παιδιά μια πολλή όμορφη κατασκευή:

Καδράκια ηρώων