ΠΥΡΑΥΛΟΙ:

  • Με ρολά από χαρτί τουαλέτας, τέμπερες, χαρτόνι κάνσον και έναν αστροναύτη έτοιμο να ταξιδέψει. Ο αστροναύτης μας μπαινοβγαίνει στο διαστημόπλοιο, αλλά είναι δεμένος για να μη «πετάξει» στο διάστημα και χαθεί!!!

DSC00124

  • Με αληθινή εκτόξευση!!! Με κυπελάκια από παιδικά γιαούρτια που ανακυκλώνουμε όλη τη χρονιά, χαρτόνι, τέμπερες και λαστιχάκι. Αφού ζωγραφίσαμε με τα πινέλα μας τον πύραυλο, τον κόψαμε και τον κολλήσαμε με χαρτοταινία σε ένα κυπελάκι. Στο κάτω μέρος απ’ το κυπελάκι περάσαμε ένα λαστιχάκι χιαστί όπως φαίνεται στην εικόνα. Τοποθετούμε την κατασκευή μας πάνω σε ένα παρόμοιο κυπελάκι, πιέζουμε με προσοχή τον πύραυλό μας προς τα κάτω και απελευθερώνουμε για να εκτοξευθεί. Η ιδέα προέρχεται από την ισοσελίδα:

http://spoonful.com/crafts/jumping-cups

DSC00136 DSC00137 DSC00138

ΑΣΤΕΡΙ:

  • Απλά καπελάκια που δε χρειάζονται οδηγίες χρήσης. Τα χρησιμοποιήσαμε για διάφορα μουσικοκινητικά παιχνίδια, αλλά και για παιχνίδια ταξινόμησης. Τα φορέσαμε, ταξιδέψαμε στο διάστημα βρήκαμε τους φίλους μας ( με το ίδιο χρώμα ) αλλά κάναμε και καινούριους φίλους ( με διαφορετικό από εμάς χρώμα ). Κι επειδή τα αστέρια είναι μοναδικά και λαμπερά όπως κι’ εμείς, το γράψαμε πάνω στα καπελάκια μας για να το θυμόμαστε πάντα…

DSC00128 DSC00129DSC00135

ΟΜΑΔΙΚΗ:

  • Με τέμπερες σε χαρτί μέτρου και κολάζ από ζωγραφιές. Η φωτογραφία δυστυχώς είναι σε πολύ κακή ποιότητα….και δεν πρόλαβα να φωτογραφήσω τις υπόλοιπες ομάδες. Την παρουσιάζω έτσι, απλώς για την ιδέα.

DSC00133

Μερικά «πατρόν» των παραπάνω κατασκευών που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα από Astronauts

Advertisements