Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης ( Advent Calendar )

Τα κουτάκια είναι φτιαγμένα από μεταλιζέ χαρτόνι.

Μέσα σε κάθε κουτάκι υπάρχει τυλιγμένο ένα χριστουγεννιέτικο ποιηματάκι.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησα τα ποιηματάκια ( 1 – 25 ) από το cd rom «Μελωδικά Χριστούγεννα» του περιοδικού «Σύγχρονο Νηπιαγωγείο τ.48«. Κάθε ποιηματάκι έχει και την αντίστοιχη απαγγελία, που την ακούμε από το cd player του σχολείου μας. Τα παιδιά έγραψαν τα ονόματά τους σε χαρτάκια – κλήρους και κάθε μέρα κληρώνεται ένα παιδί που κερδίζει το ποιηματάκι……εως την μαγική μέρα των Χριστουγέννων…..

Το πατρόν για τα κουτάκια μπορείτε να το κατεβάσετε από την παραπάνω εικόνα……..και για τους αριθμούς ανατρέξτε στην ιστοσελίδα Kraftykid.

Για περισσότερες διευκρινήσεις επικοινωνείστε μαζί μου: effiekostas1999@gmail.com.

Ημερολόγιο για τη νέα Χρονιά

Από αλλη χρονιά ( φέτος θα κάνουμε το ίδιο σχέδιο )…..

Δυστυχώς δεν έχω πρότυπο από παιδική εργασία. Το σχέδιο που δείχνω στα παιδιά είναι αυτό:

Η διαδικασία είναι η εξής: Κολλάω το χαρτί με το σχέδιο σε χαρτόκουτα και με τον κόπτη το κόβω στο περίγραμμα.

Συγκενρώνουμε με τη βοήθεια των παιδιών διαφόρων ειδών όσπρια, ζυμαρικά σε διάφορα μεγέθη και σχέδια……Απλώνουμε «μπόλικη» κόλλα ( Ξυλόκολλα κατά προτίμηση – χωρίς να την αραιώσουμε ) και αφήνουμε τα παιδιά να αυτο-σχεδιάσουν…..αφήνοντας μόνο κενά τα σημεία που θα περάσει η κορδέλα και εκεί όπου θα βάλουμε το ημερολόγιο. Στο τέλος -εμείς- περνάμε τις εργασίες τους με χρυσό σπρέι και όταν στεγνώσει αν θέλουν τα παιδιά μπορούν να προσθέσουν και χρυσόσκονη.

Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε….

Με την ίδια λογική θα φτιάξουμε και μερικά στολίδια σε διάφορα σχέδια…….

Μια μικρή ιδέα:

Χριστουγεννιάτικο Έλατο

Απολαύστε τη σημερινή ομαδική εργασία των παιδιών…

Τα κλαδιά του έλατου έγιναν απ΄τις παλάμες μας….και οι μπάλες καθώς και ο κορμός απ΄τον πάτο ενός πλαστικού ποτηριού…..Γνωστή ιδέα – ούτε που θυμάμαι από που……